Halo Kawan

Welcome to my site dear fellow crafters and bloggers. Its all about everything I do and happen to me. You may just read or leave a comment is more than welcome. I hope every single words I've wrote here could inspire you. Happy crafting all. Just be my guest.

Friday, April 30, 2010

Pencil Cases Pesenan Aniez di Sby..



These are my latest finished crochet projects. They are ordered by my old friend, Aniez in Surabaya. She order two pencil case in different colour, blue and chocolate. I made the two of them from cotton yarn, using no 4 rose hook (Indonesian local hook). I took the pattern from my craft book. I reproduce this pencil case for the blue one. I modified the choco one to make variations.


I add the lining using tissue fabric( they call it this way) and add the zipper. Then I handsewing my label in them. Actually it was my first time adding my label on my crochet products. That was awesome when I handsewed my own label on my products. so lovely...hopefully Aniez will love them and reorder another product in my Kriya House Well, I hope my work will inspire you all...Happy crocheting everybody...

Monday, April 26, 2010

Creative - Bakat atau Pilihan???

<---- pic taken from google

Creative people change nothing into something, this word came into my mind when I was updating my FB status, then I just wrote it and add some words. It was Creative people change something into nothing. Be creative in anyway U love, yeah I just got it at that time..

Those words inpiring me to post something here.

Adakah kreatif itu bakat atau pilihan?Bagiku kemungkinannya bisa jadi fifty-fifty, ada bakat dan juga pilihan. Jika orang tersebut berbakat kreatif tapi dia tidak memilih untuk menjadi kreatif..its gone..and klo orang tersebut ingin kreatif tapi dia tidak punya bakat, maka dia masih mungkin mendapatkan kesempatan untuk belajar. Bagiku sendiri tidak ada yang tidak mungkin dipelajari dalam kehidupan ini. Masih ingat perkataan Mbah Kung beberapa tahun yang lalu ( beliau sudah almarhum) barang ketok iku ga onok seng ga kenek dipelajari nduk- barang yang kelihatan itu ga ada yang ga bisa dipelajari nduk-begitulah kira-kira artinya. So, sewaktu masih dirumah dulu, aku selalu berpedoman pada kalimat itu. Apapun bisa dilakukan, ga peduli kita laki-laki atau perempuan. Dulu waktu genteng dirumah ada yang bocor, kalau Bapak lagi ga ada dirumah ya aku yang naik tangga benerin genteng. Adik perempuanku malah suka ngutak atik lampu, stop kontak dll yang berhubungan dengan listrik ( aku masih belum tertarik untuk ini ). Awalnya memang kami melakukan hal ini karena terpaksa (waktu bapak ga ada) tapi pada akhirnya kami terbiasa melakukan hal-hal yang sekiranya bisa kami atasi sendiri tanpa harus meminta pertolongan orang lain. Bagiku hal tersebut bisa saja dikatakan kreatif, tapi tentu saja itu juga butuh improvisasi.


shawl karya salah satu teman dimilis merajut, sstt....dia cowok lhoo..namanya aji, bisa diliat blognya disini

Belakangan ini(waktu masih kuliah juga) aku mulai aktif lagi mengasah bakat merajut yang aku kuasai mulai kelas 3 SD. Mengikuti milis merajut yang aku temukan lewat paman gugel, tentu saja itu berarti aku bisa bertemu banyak orang-orang kreatif. Mereka-rajuters, bahkan banyak juga diantara mereka yang berjenis kelamin pria..wawww- bisa merubah benang-benang indah menjadi sesuatu yang lebih indah lagi. Tentu saja benang-benang itu bukan apa-apa tanpa dirajut. Siapa yang mau pake rompi dari gulungan benang, dan sepertinya tidak mungkin sekali kan?Nah kalau sudah dirajut menjadi bentuk-bentuk karya yang indah, rompi, bolero, baju, taplak, even kaos kaki bayi pun pasti akan sangat menawan sekali. Hal ini bagiku termasuk kreatif, karena mereka bisa merubang benang yang bukan apa-apa menjadi sesuatu yang indah seperti baju2 rajutan itu, bahkan harganya bisa mencapai ratusan atau jutaan rupiah. Ada sebuah label tas rajutan dijogja yang bahkan bisa masuk ke pasaran eropa, semuanya asli rajutan orang lokal...harganya..jangan ditanya..bisa berbunyi tus..tus..tus..ewu..hehehe..Bahkan sekarang ini sedang musimnya produk-produk resaikel. Bungkus-bungkus detergen, pewangi, sabun cuci piring, bahkan kopi sasetan pun bisa dirubah menjadi tas, sandal, celemek yang sangat2 indah, dari sampah bisa menjadi sesuatu yang ada harganya...keren kan ya...
salah 2 contoh hasil produk daur ulang sampah, pic taken from google

Dulu, waktu masih dirumah juga, aku juga suka menjahit. Bahkan rok seragam SMAku pun hasil jahitanku sendiri ( pola dan memotong kain masih dibantu mama). Setelah mulai kuliah akhirnya disuruh mama beli kain kiloan(kain reject yg ada cacatnya sedikit) lalu diajari membuat pola sendiri dan memotong kain...dan..jes jes jes...aku gerakkan saja pedal mesin jahit manual milik mama, lalu jadilah sebuah celana. Sungguh waktu itu ada rasa kebanggaan tersendiri melihat hasilnya, it was beyond my expectation...Seneng aja rasanya kuliah pake celana hasil potong and jahit sendiri. Akhirnya setiap liburan aku lebih suka pulang kerumah dan berkreasi...ada 5 potong lebih celana dan rok panjang ( kelas 2 SMA aku memutuskan berkerudung) hasil karyaku...dan sekarang mereka sudah tidak muat lagi dibadanku...huff. Sampai saat ini aku bercita-cita punya mesin jahit sendiri yang aku beli pake tabunganku sendiri....pasti sangat menyenangkan..

Tapi, kreatif saja bagiku tidak cukup tanpa bisa berimprovisasi dan berinovasi. Kreatifitas tetap butuh improvisasi dan inovasi agar bisa terus eksis dan menghasilkan karya-karya yang indah...So janganlah berhenti berkreasi, tentunya dengan cara-cara dan hobi yang kalian sukai, bisa dengan fotografi, seni kriya termasuk rajutan, jahit, makrame, menulis kalimat2 yang bisa dirangkai menjadi cerita yang kemudian dibukukan, dll masih banyak lagi...

Jika kalian merasa ga ada bakat kreatif maka belajarlah, dan jika merasa berbakat maka peliharalah....Just Be creative...

Saturday, April 24, 2010

Trial and Error

Hoams...feel so sleepy tonight, its 0:30 am already....hhhh...
feel so lazy to post something here, and I am little bit busy crocheting some pensil case ordered by my friend, and bag for my sister in law...the good thing are, my friend ordered two pensil case in blue and choco, and the bag is in half way to finish...what a surprise...
I try to be more productive this month, but still cant pass it...
I try to find a school for teaching this month, but still cant find it...
I try to get my baby this month, but still negative...
Huffhhh...at least I try my best on them...then God will do the rest...so...pray..pray..pray...for me..

-Just Junkpost-

Friday, April 16, 2010

WIP-Crochet

This is my latest WIP crochet project, actually there is another one, but I didn't take the picture yet. This is a bag for my sister in law in Lampung, and the other is a vest for my beloved bestfriend, Dewi (she'd just married last month). I didn't feel any good mood in crocheting for this last few months, beside I am little bit busy for helping my husband preparing our GreenNet. That so terrible since I produce nothing for the last 3 months.

Then I started blogwalking and visit another crochet site, that's inpiring me a lot and then...voila...I started to crocheting this bag...so..hopefully it will be finish soon. I use cotton yarn for this bag, and shell something stitch...(dunno what its name actually because I've ever seen the stitch in website before but have no idea about the name exactly). Well...let see the bag for next 2 weeks...

Sunday, April 11, 2010

My Another Home

I've just create another account for my Kriya House on Multiply. Yeah....finally I've decided to create the account. I want to try another challange in blogging, so this is it....my Kriya House is in Multiply now..hopefully it will give a good luck for me...pray for me guys...hehehe..

Thursday, April 08, 2010

Belajar Bersama Google Translate (Learning with Google Translate) <----- hasil translate GT

Tulisankoe(pakai bahasa slang)

Ga terasa udah Kamis aja sekarang. Hari-hari terasa cepat berlalu. Masih saja berkutat dengan project rajutan yang belum selesai. Masih saja cari-cari sekolah untuk mengajar. Masih saja berkutat dengan internet dan per-Op-an. Sepertinya semua datar-datar saja, jadi bosen deh. Butuh pencerahan dan semangat baru untuk terus berkarya. helppppppppp me pleaseeeeeee....

Btw, sepertinya google translate sudah lebih baik lagi...translate-annya juga sudah mulai beragam, dari Bahasa Indonesia ke Bahasa Inggris, sampe ke bahasa Rusia yang ga tau gimana mo baca tulisannya, lumayan membantu lah....itung-itung belajar gratis...tulis aja semua yang kamu suka dan voilaa.....hasilnya tinggal baca aja deh....tapi ya masih muter-muter gitu deh...dan masih butuh sedikit editan dimana-mana. And.....ini salah satu contoh hasil translate-an paman google....jadi pengen ketawa...hemss...next post pengen cobain translate ke bahasa lain..lucu kali ya...just enjoy my write (PS: cobain ditranslate-in jadi Cobain, dikira Kurt Cobain kaleee....hihihihihihi)

Hasil translate-annya:
In English
Aja ga Thursday was already present. The days were quickly passed. Still struggling with unfinished knitting projects. Still looking for schools to teach. Still struggling with the Internet and per-Op's. Looks like a flat-flat all alone, so bored deh. Need a new spirit of enlightenment and to continue working. pleaseeeeeee helppppppppp me ....

Btw, it looks like google translate is even better ... his translator had also started to vary, from Indonesian to English, until the Russian mo ga know how I read his writings, was quite helpful .... itung-learning itung free aja ... write all you like and voilaa ..... read the results live aja deh .... but yes still muter-muter so cool ... and still need a little edits everywhere. And ..... this is one example of the results of an uncle google translator .... so want to laugh ... ... next post hemss Cobain want to translate it into languages other times .. funny huh ... just enjoy my write (PS: Cobain ditranslate-ins so Cobain, Kurt Cobain thought .... kaleee hihihihihihi)


In Dutch
Aja GA Donderdag was al aanwezig is. De dagen waren snel voorbij. Nog steeds worstelen met onafgewerkte projecten breien. Nog op zoek naar scholen om les te geven. Nog steeds worstelen met het internet en per-Op is. Ziet eruit als een platte-flat helemaal alleen, dus vervelen deh. Noodzaak van een nieuwe geest van verlichting en om te blijven werken. pleaseeeeeee helppppppppp me ....

Btw, het lijkt erop dat Google Translate is nog beter ... zijn vertaler was ook begonnen met het variëren van Indonesisch naar Engels, totdat de Russische ma ga weten hoe ik zijn geschriften te lezen, was heel behulpzaam .... itung-learning itung vrije aja ... schrijf alles wat je wilt en voilaa ..... Lees de resultaten live aja deh .... maar ja nog steeds Müter-Müter zo cool ... en moeten nog een beetje bewerkingen overal. En ..... Dit is een voorbeeld van de resultaten van een oom Google Translator .... zo graag aan het lachen ... ... volgende post hemss Cobain wil het vertalen naar andere talen keer .. grappig he ... gewoon genieten van mijn schrijven
(PS: Cobain ditranslate-ins, zodat Cobain, Kurt Cobain dacht .... kaleee hihihihihihi)

In Deutsch

Aja ga Donnerstag war bereits vorhanden.
Die Tage waren schnell vorbei. Kämpfen noch immer mit unfertigen Projekte stricken. Noch auf der Suche für die Schulen zu lehren. Kämpfen noch immer mit dem Internet und per-Op's. Sieht aus wie ein Flachbild-Immobilie ganz allein, so gelangweilt deh. Brauchen Sie einen neuen Geist der Aufklärung und weiter zu arbeiten. pleaseeeeeee helppppppppp mich ....

Btw, sieht es aus wie Google Translate ist sogar noch besser ... seine Übersetzerin hatte auch angefangen zu variieren, von der indonesischen Englisch, bis die russischen mo ga wissen, wie ich seine Schriften zu lesen, war sehr hilfreich .... bereitung-Learning-bereitung aja kostenlos ... Schreibe alles, was Sie wie und voilaa ..... Lesen Sie die Ergebnisse live aja deh .... aber ja noch Muter-Muter so cool ... und müssen noch ein wenig bearbeitet überall. Und ..... das ist ein Beispiel der Ergebnisse von einem Onkel Google Translator .... so wollen lachen ... ... nächsten Post hemss Cobain möchten, um sie in andere Sprachen zu übersetzen mal lustig .. hm ... einfach genießen mein Beitrag (PS: Cobain ditranslate-Ins so Cobain, dachte Kurt Cobain .... kaleee hihihihihihi)


In French

Aja ga jeudi était déjà présent.
Les jours sont vite passés. Toujours aux prises avec des projets inachevés à tricoter. Toujours à la recherche pour les écoles à enseigner. Toujours aux prises avec l'Internet et par-Op. Ressemble à un deh plat plat tout seul, tellement ennuyé. Besoin d'un nouvel esprit des Lumières et de continuer à travailler. pleaseeeeeee helppppppppp moi ....

Btw, il semble que Google Translate, c'est encore mieux ... son traducteur a également commencé à varier, de l'Indonésie à l'anglais, jusqu'à ce que la Russie mo ga savoir comment j'ai lu ses écrits, a été très utile .... itung-learning itung aja libre ... écrire tout ce que vous aimez et voilaa ..... Lire les résultats en direct aja deh .... mais oui encore Muter-Muter tellement cool ... et toujours besoin d'un peu partout modifications. Et ..... Ce n'est qu'un exemple des résultats d'un oncle traducteur de Google .... alors envie de rire ... ... suivant hemss post Cobain voulez le traduire dans des langues autres fois .. drôle hein ... juste profiter de mon écriture (PS: Cobain ditranslate-ins afin Cobain, Kurt Cobain pensé .... kaleee hihihihihihi)


In Russian
( bahasa yg aku g tau cara bacanya..hehehe..have no idea how to read this one..)
Айа га четверг уже присутствовала.
Дни быстро прошло. Но бороться с незаконченным вязание проектов. Все еще ищете школах преподавать. Тем не менее борется с Интернетом и за-OP. Похоже, плоские-плоские совсем один, так скучно, DEH. Необходимость нового духа просвещения и продолжать работу. pleaseeeeeee helppppppppp меня ....

Кстати, похоже, Google Translate еще лучше ... его переводчик тоже начал меняться, от индонезийского на английский, русский, пока мо га знаю, как я читал его произведения, было весьма полезно .... itung обучения itung свободный AJA ... написать все, что вам нравится, и voilaa ..... читать результаты жить AJA DEH .... но да еще Мутер-Мутер так здорово ... и еще немного изменений во всем мире. И ..... это один пример из результатов дядя Переводчик Google .... так хочется смеяться ... ... Следующий пост hemss Кобейн хотите перевести его на другое время Языки .. смешно ... да просто насладиться моим написать (PS: Кобейн ditranslate модули, Кобейн, Курт Кобейн мысли .... kaleee hihihihihihi)


Lesson for this post: See....language is the way we express our ideas.. U may use one of many languages around the world And U may learn it with Google Translate, but offcourse need to be edited everywhere...hehehe (PS: I choose that languages coz I want to learn about them, except Russian..coz I have no idea how to read the words.....nananana...blank...)


Wednesday, April 07, 2010

Passion White Bag

Ini rajutan pesenan temen. Bahannya dari benang kasur, coz mo dipake umroh so pake putih2. Kata yg pesen sih ini mo dipake ibu2, jadi aku bikin model minimalis aja, dg aksen kancing batok agar berkesan etnik sedikit. Dilapis kain dalam n pake risleting, cocok jg buat pengajian, muat isi mukena ama Al-Quran. So this is my work...semoga terinspirasi ya...

Iket Kerudung Aneka Warna


Ini adalah hasil rajutanku yang baru, dapat ide ini dari buleknya suami. Blio pernah beli iket kek gini dipasar, karena merasa nyaman lalu berniat untuk beli lagi, tapi ternyata udah ga jual lagi. Waktu kerumah dan tahu kalau aku suka merajut akhirnya dipesanlah iket ini. Bahannya dari benang nilon yg jatohnya lemes dan lekat dirambut, jadi berasa nyaman pakainya. So this is my new baby in crochet...semoga terinspirasi ya...

Sunday, April 04, 2010

My Blog New Make Up

Its been long time since I posted nothing here. Its because I'm lil bit busy for preparing our new kiosk...yeah..its internet kiosk. We've been dreaming for this new kiosk since we're working as op in i-kiosk ( I'd like to call it this way) in jember while we're in Univ. We're comeback home already ( my in law's house) n we tried to run our-own-new-i-kiosk for the last five weeks, n the people around here gave us a great enthusiasm.....thats cool..

N, Tonight I tried to change my blog appearance, n found a very wonderful pic, thennn...voila...this is my blog new"Make Up", please do enjoy it...

I'm lil bit busy with new project, crocheting my sis in law's bag and also a cute dress for her lil angel, make some pattern(in progress) for my DIM(do it myself) cute dress....found another school for teaching(yeah I'm not so lucky that I didnt get any call for this month)...but life must go on...n..yeah..my english getting worst since I read nothing for this last year....poor me..
Related Posts with Thumbnails